Onze relaties aan het woord

volg ons ook op:  Twitter-icon   linkedin-icoon   FaceBook-icon   Youtube-icon

Happiness is the only thing that doubles when shared., so go ahead and tell a friend….


Cecile | Organisatie Psycholoog
Coaching met paarden is een van de meest bijzondere dingen die ik ooit heb meegemaakt. Het is ongelofelijk hoeveel je in 1 sessie leert over jezelf en hoeveel je ook meteen in je dagelijks leven kan toepassen. Larissa is een geweldige coach, die altijd de juiste vragen weet te stellen en door je heen weet te prikken. Zij weet feilloos het gedrag van het paard te verwoorden zodat je het op jezelf kan betrekken. Je voelt je heel erg op je gemak bij Larissa en je kan je heel makkelijk open stellen naar haar toe. Haar manier van werken is professioneel en vertrouwelijk; dit enerzijds en haar rustige en open persoonlijkheid anderzijds is wat haar tot een ideale coach maakt.
Het was een hele bijzondere ervaring en ik ben Larissa erg dankbaar!


Wil je nogmaals bedanken voor alles! Ik vond het een geweldige ervaring en ben echt blij dat ik weer verder kan. Ik zat zo vast voor m’n gevoel en er is nog een hoop te doen maar ik weet nu tenminste hoe en waar te beginnen. Ik wil je ook terug geven dat je echt een super coach bent en een prachtig persoon! Ik heb me nog nooit zo snel bij iemand op m’n gemak gevoelt en ik vind het ook erg mooi dat je ook zoveel van jezelf laat zien en verteld.. Dat maakt de ervaring nog mooier! Dus dankjewel! Renate | Maatschappelijk werker


Herma Wichman | Organisatie Adviseur
Larissa Gies heeft mij op een heel plezierige, ontspannen en doeltreffende manier begeleid bij het oplossen van een belemmering die mij al de nodige jaren bezighield. Ik kon me eerst moeilijk voorstellen hoe een paard kan werken als spiegel en je kan helpen om een probleem op te lossen. Nu ik het heb ervaren, weet ik hoe effectief het is. Larissa, hartelijk bedankt!

Afsha Alam Relationship Manager at Capri Solutions
Team Assessment Capri Solutions 
Rationeel kan ik nog steeds niet bevatten dat paarden mij zo goed aanvoelen. Dat ik niet 1 woord heb gesproken of een gebaar heb gemaakt en het paard toch wist wat ik voelde, ongelooflijk. Na een week of 1,5 was ik het vergeten totdat ik op een receptie mijzelf betrapte op gedrag wat ik eigenlijk niet van mij was. Ik paste mij aan, de verwachting van de mensen om mij heen zorgden hiervoor. Doordat ik nu meer bewust ben van mijn “ik” herkende ik het moment en besloot te doen wat ik voelde goed wat was. Het verrassende was dat het okay was 🙂 Niemand was beledigd of boos. Ik leg mezelf verwachtingen op! Bedankt voor de vele Eye openers Larissa, dit was er slechts 1…… Warme groet, Afsha

Geen enkele uitdaging is te groot als je kracht en gevoel bundelt en je hierdoor dichter bij jezelf kunt komen. Dank je dat je deze ervaring mogelijk hebt gemaakt! Carmen


Roger Roelofs Senior Recruiter Capri Solutions
Allereerst dank voor de prettige dag en de goede ontvangst en zorgen! Mijn gevoel voor aanvang van de dag was aanvankelijk sceptisch en spannend. Leuk om te zien vind ik dat ik mijn mening heb moeten herzien. Ik ben van sceptisch naar enthousiast gegaan. Zoals op de dag zelf aangegeven ben ik van mening dat mensen diep van binnen heel goed weten hoe ze in elkaar steken.Je moet het alleen durven accepteren en toegeven.

Peter van den Broek
Sales Executive Capri Solutions
Ta, wat zal ik zeggen? Ik vond het één van de meest unieke en mooie ervaringen uit mijn leven. Het heeft mij nogmaals bevestigd hoe belangrijk het voor mij is mijn gevoel te volgen. Ik kan en zal dit iedereen die ik ken aanraden. Een ideale omgeving om dieper te graven. Dankbare groeten, Peter


Jerry Goossens
Sales Executive Capri Solutions
Het was een topdag, geweldige mensen en dieren ontmoet. We zijn nu een paar dagen verder en nog steeds ben ik enthousiast. Ik gun eigenlijk iedereen wel zo’n ervaring! Je hebt er dus een zeer gemotiveerd ambassadeur bij. Met vriendelijke groet, Jerry Goossens

Antoine Lucieer
Business Development Manager Capri Solutions
De conclusie die we hebben getrokken deel ik ook, dit is een goede manier om elkaar snel te leren kennen en dan op persoonlijk vlak. Wat het bij mij ook heeft losgemaakt is dat ik paarden nu anders zie. (ik denk dat ik onbewust wel een beetje bang was voor paarden, voornamelijk onbekendheid en onwetendheid). Verder, ben ik er wederom achter gekomen, dat je jezelf moet zijn en blijven, en als je dat niet kan zijn moet je stappen ondernemen. Dus uit de workshop neem ik mee dat ik mezelf niet voor de gek moet houden en dat ik wel naar mijn gevoel moet luisteren en mezelf moet blijven en dus eerder stappen moet ondernemen als iets niet goed voelt.  Met vriendelijke groet, Antoine


Yvonne van Oosterom
Wat een geweldige ervaring was het om tijdens een netwerkbijeenkomst van de #bca een korte workshop bij te wonen van Larissa. Wist niet dat we zoveel kunnen leren met hulp van paarden. Haar vermogen om een prettige leeromgeving te creeeren in combinatie met haar kennis maakt het een bijzondere ervaring! Echt een aanrader voor iedereen die in teams werkt en / of een leidinggevende functie heeft.

 


Jolanda van Henningen
Ik heb Larissa Gies twee keer in actie gezien zowel bij een grotere groep in 2011 als met een kleinere groep.
Larissa heeft mij en de dames van de Business Class Alphen in januari 2012 een inspirerende prestatie gegeven met behulp van paarden met als onderwerp Effectief Leiderschap. Het was erg mooi een leerzaam om te zien wat de paarden door de interactie teruggaven als boodschap.
Echt een aanrader voor (management) teams.

Denise Lieftink
Regionale MAC-Coördinator bij Flynth Adviseurs & Accountants:
Larissa en ik kennen elkaar nog niet zo lang, ik heb Larissa ontmoet in 2011 tijdens een bijeenkomst van Ladies in Business waar zij voor ruim 150 vrouwen een workshop gaf. Na de workshop was ik zo enthousiast, ik wilde dit graag delen met de Business Class Alphen vrouwen. Na een prettig telefoon gesprek met Larissa, was het e.e.a. al snel geregeld en heeft Larissa tijdens een bijeenkomst van Business Class Alphen een workshop ‘Effectief Leiderschap’ gegeven met behulp van paarden, welke zeer leerzaam was voor ons allen. Ik ervaar Larissa als een plezierige meid met veel mensen en paarden kennis en waar je heel fijn mee kunt samenwerken!


Jaap Groenewold
Manager Bedrijfsbureau – Rabobank Vaart en Vechtstreek
Een ontmoeting met een edel dier. Nou daar sta je dan in een ring samen met een grote bruine viervoeter. Automatisch gaat je hartslag omhoog en begin je hoog te ademen.Nadat je je hier van bewust bent lukt het jezelf weer onder controle te brengen. Rustig maar gedecideerd ga je op weg naar je ontmoeting. Onderweg schiet het door je heen. Wat ga ik doen. Eigenlijk was ik daar al snel uit. Ik wil graag een wandeling maken met het paard waarbij ik veilig aan de binnenkant loop en het paard langs het lint.
Ook wil ik graag dat het paard een stap achteruit doet. Streven naar resultaat zit schijnbaar in het bloed van mij maar ook van het paard want al snel gebeurt er wat ik in gedachten had. Duidelijkheid is dus schijnbaar iets dat het dier aan voelt. Na een vlot eerste contact met het paard gaan we aan de slag. Neem ik eigenlijk wel genoeg tijd om contact te maken met mensen bij de eerste ontmoeting flits er door mij heen.
Nou ja, Blijkbaar voldoende om iemand in beweging te zetten. Wel blijf ik achterom kijken om vast te stellen of het dier mij volgt.
Waarom doe ik dat eigenlijk is een vraag van één van de collega’s.
Ben jij iemand die alles onder controle wil houden of ben je bang dat je voor de muziek uit dendert? Iets om over na te denken. Nadat we zo twee rondjes hebben gelopen lijkt het erop dat het paard mij aanziet voor een grote wortel. Hij wil constant happen van mijn jas denk ik. Dat vindt ik minder prettig dus geef ik dat het paard terug maar misschien niet krachtig genoeg want hij blijft doorgaan. In hoeverre zegt dat iets over het stellen van grenzen voor jezelf en vooral ook de timing daarbij is de volgende spiegel die ik krijg voor gehouden. Ja inderdaad weer iets om over na te denken. Het paard vindt het schijnbaar erg prettig met mij want het lijkt er haast op dat hij op 5 poten komt te staan.
Afijn. Een mooie ontmoeting waarbij het paard mij spiegelt en ik naar huis ga met een aantal vragen waar ik alleen het antwoord op moet gaan geven. Naast mijn eigen ontmoeting maken ook de ontmoetingen van de andere teamleden veel indruk op mij. 
Het spiegelen van hen heeft ook iets te zeggen aan mij. Mooi om te zien hoe je in de ontmoeting met een paard in een ogenblik zicht krijgt op wie jij bent en wat voor impact dat heeft of kan hebben op anderen en ook vooral op jezelf.
Heel confronterend en inspirerend. Kortom een intensieve middag met een mooi resultaat wat ook een basis is voor het verder werken aan jezelf en je relatie met het team en anderen uit je omgeving.

Met vriendelijke groet, Jaap


Clara Te Velthuis
Interim HR Manager Te Velthuis HR Solutions
Dank jullie wel voor een middag vol inspiratie, herkenning, oprechtheid, wijze lessen, bekrachtiging, plezier en hartewarmte.  Wij hebben alle drie enorm genoten. Ik ben onder de indruk van jullie aanpak, zorgvuldigheid, sterke observaties en de passie voor mens en dier. Jullie vullen elkaar prachtig aan en versterken elkaars kracht. Ik houd graag contact en zal jullie waar ook aanbevelen. De ontmoeting met Stipje heeft me tot diep in mijn ziel geraakt. Ze heeft me zo veel gegeven in zo’n korte tijd dat het bijna overdonderd is. Moeilijk om helemaal onder woorden te brengen, maar ik kreeg van haar het gevoel dat ze me precies heeft gezien zoals ik ben. Een heel duidelijke en troostende ‘I see you’. Wat ontzettend mooi en ontroerend. Nogmaals enorm bedankt en ik wens jullie heel veel mooie trainingsmomenten toe. Jullie zijn een kostbare schat die nog door zo veel mensen ontdekt kan worden.


René Luining
Senior Trainer, Kenneth Smit
“normaal zijn wij de spiegel voor de deelnemer; deze keer was het paard mijn spiegel”.


Gregor Gersen
Trainer Kenneth Smit
Beste Larissa & Andrea, Op zoek naar nieuwe ontwikkelingen. Het mailtje van René Luining kwam voorbij en volledig open ben ik de dag ingegaan. Ik moet zeggen het heeft me zeker wat gebracht. Naast non verbale en non-verbale communicatie, intonatie en woordgebruik, (overigens naar mijn menig ook van invloed op contact met paarden en de eerste ontmoeting), fascineert het mij dat ook hier de energie een wezenlijke rol speelt. Mijn reis naar Kenia alwaar ik de training communication beyond thinking heb gevolgd heeft mij overtuigd van dat feit. Deze training bevestigt dat. Niet denken, sturen, drukken, leiden, pushen en zo voort. Laat het meer gebeuren en laat je gevoel spreken. Ik heb meer en meer goede ervaringen met deze manier van leven. Het valt allemaal op zijn plek.
(Je moet wel zorgen dat je de plek in beeld hebt) Je kan stroomopwaarts willen zwemmen in een snelstromende rivier. Dat is een kansloze exercitie. Je kunt ook stroomafwaarts zwemmen en je weg vind in de stroom naar beneden. Een paardje van een paar honderd kilo, ik noem maar wat, kun je niet wegduwen, maar je kunt wel gebruik maken van de hulpmiddelen om samen dezelfde kant op te gaan. Jullie opmerking aan de rand van de ring: hij zou eens het paard van onderen moeten benaderen i.p.v. van bovenaf, heb ik niet gehoord. Wellicht heb ik hem wel onbewust geregistreerd en er direct naar gehandeld. Communiceren op energie niveau. Noem ik dat dan. De training was voor mij een mooie combi met de training in Kenia. Ik wens jullie veel succes en houdt jullie op het netvlies voor het geval klanten van mij geïnteresseerd zijn.
Met vriendelijke groet, Gregor


Liesbeth Schippers
Trainer/Coach Buitengewoon Coaching
De Ontmoeting! Ik had al wel verwacht dat het een bijzondere en effectieve belevenis zou zijn,
gezien mijn eigen ervaringen met paarden. Maar wellicht omdat je er nu bewust in gaat,
wat meer mee krijgt over de betekenis van het gedrag van een paard, krijgt het weer een andere betekenis. Zichtbaarder. Confronterend en, puur. Voor mij was deze ontmoeting een bevestiging voor mezelf, die ik eigenlijk al weet en vaak krijg van mijn omgeving, maar een paard is zo transparant en echt in zijn gevoel dat het mij nu echt duidelijk is geworden. De feedback van de groep en van Larissa die mij observeerde, heeft me daar ook zeker bij geholpen. Alles bij elkaar is het een kadootje voor iedereen die verder wil in zijn of haar proces. Je komt op effectieve en efficiënte wijze tot de essentie. Dat sluit heel goed aan bij de visie van Buitengewoon.


Ingeborg Kiès
Senior Trainer Consultant  | Kenneth Smit Training
ONTDEKKEN, GEDREVEN, PRATEN, AFSTEMMEN EN CONTACT
Tijdens mijn ontmoeting met het paard kwamen deze woorden direct terug gelet op mijn persoonlijkheid. Het paard liet mij zien wat er gebeurt als ik niet in direct contact sta met mezelf. Mijn oprechte gedrevenheid kan het afstemmen en het echt contact maken in de weg staan met o.a. als gevolg dat ik alleen energie geef in plaats van ontvang. Ontdekken, het 1e woord, is dan ook voor mij de belangrijkste opdracht, wil ik een verdieping maken in én het contact met het paard én het contact met de mensen om mij heen en die ik dagelijks begeleid. Het paard heeft mij geconfronteerd met het feit dat ik wel degelijk snel en op gelijkwaardig niveau het contact kan maken, maar dat de vervolgstap pas de verdieping en de richting oplevert voor beiden. Waardevol om via het paard zo oprecht en eerlijk feedback te krijgen. En de vervolgstap? Die heb ik in de afgelopen dagen al mogen zetten, zowel met mijn eigen paard Zodiac als met de mensen die ik inmiddels alweer heb mogen begroeten en begeleiden. Dank voor deze mooie ontmoeting en de mooie en oprechte begeleiding van jullie.


Olga van Hout
Coach Dagbesteding en Welzijn
Ik wil je heel hartelijk bedanken voor de geweldige middag. Ik heb ervan genoten en ik heb mijn ervaringen van deze middag al aan veel vrienden, met enthousiasme verteld! Voor jou mijn complimenten over je doortastende en betrokken manier van aanpak!  Veel groetjes en succes!


Iris Toxopeüs-Boss
Omdat ik mij als 200ste lid van de LinkedIn HORSE RESOURCE MANAGEMENT GROUP aanmeldde kreeg een workshop aangeboden. Ik mocht kosteloos deelnemen aan de Experience workshop van “Paard en Trainingen”. Na het beleven van de oriëntatieworkshop “the Experience” ben ik van mening dat iedereen zich eigenlijk een dergelijke ervaring cadeau zou moeten doen. Deze ontmoeting met een paard onder begeleiding van twee bevlogen, ervaren en zeer betrokken trainers / coaches is een “feest der herkenning”. Na een gezellig ontvangst en een kennismakingsrondje met de overige deelnemers ga je één voor één kennis maken met het paard. Deze staat in een afgesloten cirkel en door deze te betreden begint je persoonlijke ontmoeting. Andere deelnemers en de trainers staan buiten deze ronde en zien wat er gebeurd: Het paard spiegelt en aan zijn of haar gedrag is duidelijk te zien wat zich op dat moment in jezelf afspeelt. Overige deelnemers geven feedback en ook de beide trainers vullen vanuit hun professionaliteit aan wat zij zien. Ik beloof het je: “Ze zetten je wel aan het voelen”.
Na een afsluitende borrel en laatste terugkoppeling is de workshop ten einde. Het maakt absoluut niet uit of je nu een paardenliefhebber bent of er juist misschien bang voor bent. Je hoeft het paard niet aan te raken, ook op een afstand(je) is het mogelijk contact te maken. Door de unieke belevenis, die heel anders ervaren wordt als een workshop met flip-overs en beamers blijft deze “les” je altijd bij. Je zult je – die ene keer met het paard – goed blijven herinneren. Nogmaals een aanrader: voor jezelf of om iemand anders mee te verrassen.


Jos Claessens
COO Multi M/IT
The Experience Workshop is indeed an experience! It is fascinating that horses feel and sense
whether you are focussed or not, whether you know what to do and how to do it or not and, most importantly, whether you are communicating clearly or not. Horses provide a nice mirror and I believe it is good for anyone, no matter what your profession is, to reflect once every while.


Doriene van Luttervelt
Interim PA
Last weekend I have attended the workshop at Kuinderbos (Bant)
First of all to know why I am drawn to horses.
My expectations were exceeded, more than I could have ever imagined.
This workshop teaches you something about your leadership and communication skills.
I recommend this workshop and the other trainings at Paard & Trainingen
to anyone in business and connection with other people.
Am sure that this will be very helpful to build teams and know where everyone’ strengths are. It was great!!


Marcel H. van den Berg
Director, Meeùs Insurances UMG West (business partner) – Leiden
“Ik heb Larissa meegemaakt in een training van ons accountmanagement. Geweldige ervaring voor ons allen. Verhelderend en een openbaring. Scherpe analyse van ieder individu na afloop. Absoluut van toegevoegde waarde in de bewustwording van gedrag onder het (account)management. Ik kijk uit naar de follow-up en wij gaan hier meer mee doen.”


Tessa Lammers
Career Coach / Studentenwerk, Hoofddorp
“Working with Larissa was a pleasure her knowledge of nature and training capability
make a wonderful match.” Top Qualities: Personable, Expert, High Integrity


Bastiaan de Roo
Regional Director Chamber of Commerce
“If your company or department needs a new direction and you´re in for a change. Try out Larissa´s Management program “Mennen and Managen”. I experienced a wonderful class in management just by working Larissa´s horses for on day in a beautiful green setting. Leaders and followers are divided in no time. When you need a new team to implement your vision. Start here. Larissa is an entrepreneur with an enormous drive and personality who will help you succeed…


Ron Prudon
Hoofd P&O at HSB Bouw
Na een hartelijk ontvangst door Larissa en Andrea en een korte voorstelronde zijn wij gestart met de workshop. We kregen een (bleek later bewust) summiere uitleg over het paard en ik mocht het spits afbijten. Ik ben onbevangen naar het paard gegaan om contact te maken. Mijn directe manier van benaderen kreeg ik meteen confronterend terug van het paard.
Het paard hield mij een hele duidelijke spiegel voor wat de gevolgen zijn van deze directe manier van benaderen. Het zorgde er voor dat ik 3 keer opnieuw moest beginnen met contact maken voordat het echte contact er was. Je bent jezelf niet altijd bewust van je eigen gedrag en hoe dit gedrag bij anderen over komt. Workshops als deze maken je hier weer bewust van en zetten je
weer met beide benen terug op aarde. Wat ik absoluut als nieuw en interessant heb ervaren is de trainingsmethodiek, eens een keer iets anders dan met z’n allen in een conferentiecentrum naar een flip-over kijken. Het gebruik van een paard zorgt voor een hele interactieve manier van trainen en heel effectief. Het niet kunnen “beïnvloeden” van het trainingsmiddel heb ik bovendien als uitdagend en leerzaam ervaren.
Larissa en het team, bedankt voor de hele leuke middag en de unieke ervaring!


Petra Fehring,
Owner Fehring Office Support
Afgelopen vrijdag heb ik deelgenomen aan de Experience Workshop van Paard & Trainingen.
Ik was blij verrast dat ik 1 van de 3 winnaars was! Wat een mooi cadeau! Als je jezelf een beetje kent, weet je wel hoe je bent, hoe je je gedraagt en wat je valkuil is. Maar hoe reageert een ander hierop? Daar gaat het tenslotte om. In de workshop ging ik de ontmoeting aan met een paard. Dit prachtige paard reageerde op mijn gedrag en dat was op een positieve manier confronterend. Want al snel werd duidelijk dat – als ik een bepaald doel heb – ik soms beter een andere ‘ontmoeting’ kan aangaan om mijn doel te kunnen bereiken. Je gedrag kan je alleen zelf aanpassen en de motivatie waarom je dat zou doen, wordt in deze training heel helder.
Larissa en Andrea, bedankt voor de inzichten en jullie enthousiasme. Ik vond het super om te mogen ervaren.


M. ten Haver
HR Manager Reclame en PR organisatie
Wij hadden het voorrecht om kennis te maken met een zeer bijzondere manier van coachen:
namelijk met paarden inzicht krijgen in je eigen handelen en dat van elkaar.
Het was natuurlijk maar een klein voorproefje en wij waren niet in een coachingstraject, maar het effect was direct zichtbaar: een van de deelnemers kreeg de opdracht om een paard een halster om te doen en een rondje te lopen. Maar ja, als je nog nooit een halster hebt gezien, je niet weet hoe het om moet: hoe voer je dan deze opdracht uit. Er is natuurlijk geen goed of fout antwoord maar het gaat er om welke keuze maakt iemand als je wel het materiaal hebt maar niet de kennis om een opdracht uit te voeren, wat betekent dat voor jezelf en je omgeving. Hoe ga je om met dergelijke situaties. Deze vraag kon direct als parallel gelegd worden naar de werksituatie. Het paard geeft direct aan wat het gevolg is van de keuzes die je maakt en dat was heel mooi om te zien. Veel acties en inzichten die we vandaag zagen lijken op werksituaties: “als mensen niet goed communiceren met elkaar gaat het fout in alle opzichten”. Larissa vroeg ons een zin af te maken waarin de meerwaarde van coachen met paarden tot uiting komt. Ik zou dat als volgt formuleren: “bij deze vorm van coachen kan niemand zich verstoppen want het paard vertelt je je diepste geheimen.
Ik wil hierbij Larissa en haar team van harte bedanken voor deze inspirerende workshop.


  H. Nieuwenhuis
Directeur reclame branche – Amsterdam
In deze workshop word je in korte tijd geconfronteerd met je eigen gedrag. Degene die je feedback geeft op jouw gedrag is een paard, dit was erg bijzonder. Direct bij het eerste contact gaf het paard al een duidelijke metaforen naar mijn handelen op de werkvloer. Met die bewustwording van je eigen handelen en houding krijg je direct inzicht in waar je goed in bent maar ook je valkuilen. Een hele leerzame dag met zeker een vervolg.


B. van den Bosch
Director Operations ICT – Hillegom

Bij paarden wordt 90 procent door de houding bepaald. In het bedrijfsleven werkt dat ook zo. Wie in een hoekje gaat zitten, heeft een heel ander resultaat dan iemand die participeert.


M. van Zijp
Directeur detail/retail branche
Het moment dat ik verkocht was, was aan het einde van de eerste oefeningen. Ik ging met veel meer snelheid  dan de bedoeling was en dat was te merken door het gedrag van het paard. Deze wilde geen contact maken en sloot zich helemaal af voor mijn signalen. Larissa vroeg mij in hoeverre ik dit herkende van mijzelf. Daarna  ben ik opnieuw begonnen en nam toen de tijd…. Meer rust en meer op gevoel en toen ik afstand nam en wachtte hoorde ik ineens wat achter me en voelde de zachte neus van het paard tegen mijn schouder. En waar ik vanaf dat moment ook ging, het paard volgt je vrijwillig. Zo’n zacht, teder en onvoorwaardelijk gebaar van dat grote dier is heel ontroerend, heel vervullend, net of er diep binnenin je iets meer “heel” wordt.


Claire Visser
Recruiter ICT – ZH
This year I participated in Larissa’s summer workshop. I did not really know what to expect, but I was amazed by the experience. Owning a horse myself, I did not realise that the horse is exactly reflecting your behaviour. It does make you stop and think about how you are going to approach someone next time. Larissa is an excellent trainer/teacher and knows how keep her participants focused on what they’re doing!
This is a workshop/training you need to have participated in and it is also an excellent tool for recruiting the right staff (as it tells with what sort of person you are dealing with)


Paard & Trainingen
Coaching | Teamtrainingen | Assessments | Management Trainingen
copyright 2001-2013©