Kinderen en paarden

Paarden zijn gevoelig voor kinderen, ze geven kinderen oneindig veel mogelijkheden om op diverse manieren naar zichzelf, de anderen en het leven te kijken…

Kinderen

Kinderen en jonge mensen die uit evenwicht zijn, kunnen:
Faalangst hebben, weinig zelfvertrouwen, gepest worden, zich niet op hun plek voelen of ergens thuisvoelen, hooggevoelig zijn, zich daar geen raad mee weten,
niet ‘lekker in hun vel zitten’ motorische of fysieke problemen hebben, teruggetrokken of depressief zijn, vaak woede voelen of te uitten door dit te tonen, extreem lusteloos of hyper te zijn, iemand hebben verloren (rouwverwerking).

Paarden zijn gevoelig voor kinderen, ze geven kinderen oneindig veel mogelijkheden om op diverse manieren naar zichzelf, de anderen en het leven te kijken. In de gesprekken met paarden gaan we dieper in op gevoelens en omgeving, gevoelens en gedrag, gevoelens en communiceren (luisteren, zien en uitspreken) het verschil tussen wat je denkt en wat je voelt.

Door oefeningen met paarden leert het kind beter te luisteren naar zijn/haar basis (aarden) en kracht en kwetsbaarheid in balans te krijgen.
Het terugvinden van deze balans kan elk kind, maar wordt weggestopt en onderdrukt door lagen van angst (bijv. om niet goed genoeg te zijn)
boosheid (vaak een gevoel van je niet begrepen voelen) of verdriet
(als er iets naars in je leven is gebeurd en je dit nog niet hebt kunnen verwerken).

Doormiddel van grondwerk-oefeningen waar het kind het paard leert sturen en leiden leert het kind te voelen hoe duidelijkheid voor henzelf ook van toepassing is op de ander.

Wil je meer weten over deze manier van coaching voor kinderen en jong volwassenen, dan kun je contact opnemen met:
Larissa Gies mbl: 06 55 89 54 94 of een berichtje sturen via de onderstaande contact button.

Contact